Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

duminică, 4 decembrie 2011

Lămâia - un fruct cu multe întrebuinţări


Toată lumea cunoaşte acest fruct minunat, plin de Vitamina C şi antioxidanţi, cu o culoare superbă.
Eu în special iubesc lămâia nu numai pentru aroma pe care o dă preparatelor culinare ci mai ales pentru faptul că are nenumărate întrebuinţări.
Iată câteva dintre ele:

1. Curăţarea petelor de pe haine - cu zeamă de lămâie poţi îndepărta petele de iarbă şi cerneală. Aplică zeamă de lămâie pe pată, se lasă aşa peste noapte, după care se clăteşte cu apă.

2. Lămâia curăţă obiectele de cupru, alamă sau oţel inoxidabil. Petele de pe obiecte se scot frecându-le cu o jumătate de lămâie peste care s-a presărat în prealabil sare sau praf de copt. Se lasă să acţioneze cam 5 minute după care se clăteşte cu apă.

3. Coaja de lămâie este bună pentru a curăţa ceainicul sau cafetiera/ibricul. Pentru a curăţa ceainicul acesta se umple cu apă, se adaugă un pumn de coajă de lămâie tăiată fosrte subţire şi se pune la fiert. După ce a început să fiarbă se opreşte focul şi se lasă să se răcească timp de o oră apoi se clăteşte cu apă.
Cafetiera/ibricul de cafea se curăţă astfel: se pun în vas cuburi de gheaţă, coajă de lămâie şi sare. Se agită totul foarte bine timp de 1-2 minute, apoi se clăteşte cu apă.

4. Calmarea arsurilor solare: amestecaţi zeamă de lămâie cu apă tonică şi tamponaţi zonele afectate cu acest amestec.

5. Puneţi lămâie în ceaiul verde pentru a îndepărta gustul uşor amar şi pentru a ajuta organismul să absoarbă mai bine antioxidanţii din ceai.

6. Cuptorul cu microunde poate fi curăţat cu uşurinţă dacă pui într-un vas, umplut pe jumătate cu apă, coajă de lămâie, îl introduci în cuptor şi îl porneşti timp de 5 minute, cât apa să înceapă să fiarbă şi vaporii să se împrăştie pe pereţii cuptorului. După 5 minute se scoate vasul cu apă (cu grijă deoarece este foarte fierbinte) şi se sterge interiorul cuptorului cu un prosop de bucătărie. Astefel se elimină şi mirosurile neplacute din cuptorul cu microunde.

7. Curăţarea mâinilor şi unghiilor - pentru a îndepărta de pe mâini urmele de coji de nucă foloseşte un disc demachiant îmbibat în zeamă de lămâie şi freacă bine toată suprafaţa pătată. Pentru curăţarea şi albirea unghiilor îngălbenite foloseşte o felie de lămâie şi maseasză cu ea unghiile şi cuticulele. Apoi clăteşte cu apă.

8. Înlăturarea mirosurilor neplăcute de pe cuţite - mirosul de peşte este greu de scos pe pe cuţit şi mai ales de pe mânerul acestuia. Se poate îndepărta dacă se freacă lama cuţitului şi mânerul acestuia cu o felie groasă de lămâie şi apoi se clăteşte cu apă.

9. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider taie o lămâie în două şi aşează cele două jumătăţi în frigider (una în partea de sus şi una în partea de jos).

10. Tocătorul de lemn poate fi dezinfectat prin frecarea lui cu o jumătate de lămâie. Se îndepărtează astfel şi mirosurile neplăcute.

11. Calmarea iritaţiilor provocate de înţepăturile de insecte - se tamponează zona afectată cu suc de lămâie.

12. Combate răceala şi gripa. Un lucru ştiut de toată lumea este acela că lămâia este un aliat de nădejde atunci când răceala sau gripa îşi fac de cap. Pentru a lupta împotriva lor consumaţi ceai de lămâie (pur şi simplu se fierb câteva felii de lămâie) şi lămâie tăiată felii (de preferabil cu tot cu coajă) peste care aţi pus două-trei linguriţe de miere.

Sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu