Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Salată de morcovi

Ingrediente (pentru o porţie):

2 morcovi potriviţi
sos de iaurt pentru salată
crutoane pentru supă (eu am folosit BakeRolls Multigrain)

Cum se prepară:

Dai morcovul pe răzătoarea mare, iar deasupra adaugi topping-ul de iaurt şi crutoanele.
Foarte simplu nu?

Câteva informaţii despre morcov:


Una dintre cele mai consumate legume din lume, a doua după cartof, morcovul este originar din Afganistan şi este cunoscut în special pentru proprietăţile sale de reglare a vederii. La început avea culoarea albă, însă prin selecţie naturală s-a obţinut morcovul portocaliu de astăzi, dulce şi fraged, cu un conţinut important de caroten, provitamină cu proprietăţi puternic antioxidante şi anticancerigene.

(Sursa foto)

Morcovul conţine vitaminele A, B1, B2, C, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor), asparagină şi beta-caroten, pigment vegetal cu proprietăţi antioxidante. Vara, înainte de plajă, putem consuma morcov în scop de protecţie asupra corpului, pentru că beta – carotenul blochează o mare parte din radicalii liberi proveniti din radiaţiile ultraviolete.

Fie că este consumat crud sau gătit, morcovul îşi păstrează calităţile terapeutice remarcabile. Consumul regulat de morcov reduce semnificativ riscul de cancer de orice fel (în special cancer pulmonar sau de sân, fapt demonstrat prin studii de specialitate), combate anemia, epuizarea fizică, oferă protecţie cardio - vasculară şi are efecte benefice în cazul gastritei, anorexiei, diareei sau constipaţiei.

Proprietăţile antibacteriene, antiseptice şi de regenerare a celulelor îl recomandă în tratarea arsurilor, degerăturilor, rănilor deschise, furunculelor, eczemelor şi ulcerului varicos, aplicând morcov ras, pus într-un tifon, direct pe rană, unde se menţine aproximativ un sfert de oră.
(Sursă text aici)

Morcovul poate fi, de asemenea, şi un elixir pentru vigoarea bărbaţilor. Este binecunoscută la noi şi a fost îndelung verificată salata din morcov ras şi ţelină rasă, prin razătoarea mică, în cantităţi egale, acrită cu puţină zeamă de lămâie şi stropită cu ulei de măsline. Sau, în acelaşi scop, se poate face un pahar de suc din telină şi morcov, părţi egale.

Consumat zilnic, morcovul menţine părul şi unghiile sănătoase şi protejează pielea de efectele ultravioletelor. Persoanele care, din diferite motive, au pielea călcâielor crăpată, le este recomandat să consume zilnic morcov, ca atare, ori sub formă de suc, fără nici un adaos.
(Sursă text aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu