Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

marți, 17 ianuarie 2012

Biscuiţi pentru lapte

Ingrediente:

200 g margarină
150 g zahăr pudră
1 ou
esenţă vanilie
Coajă rasă de lamâie sau portocale (ce vă place vouă mai mult)
400 g făină
5 praf de copt (o jumătate de pacheţel)
3 linguri cacao


Cum se prepară:


Se freacă margarina, moale, la temperatura camerei, cu zahărul pudră până se obţine o cremă fină. Se adaugă oul şi se amestecă până se omogenizează crema. Se adaugă vanilia şi coaja de lamâie şi apoi făina amestecată cu praful de copt. Se frământă până se obţine un aluat omogen (dacă mai este nevoie puteţi să mai adăugaţi făină).

Se împarte aluatul în două părţi egale şi într-una din ele se încorporează cacaoa prin frământare.
Se unge masa de lucru cu ulei şi se întinde aluatul alb astfel încât să obţineţi o foaie groasă cam de 1 cm.
La fel se procedează şi cu aluatul de cacao.
Apoi se pune foaia de cacao peste cea albă şi se întind pentru a obţine o singură foaie groasă cam de o jumătate de cm.
Foaia astfel obţinută se rulează, se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate de la frigider, se desface folia şi se taie rondele de 1 cm grosime care se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade până se rumenesc (eu le-am lăsat cam 25 de minute...până se întăresc).

Sunt foarte delicioase şi se potrivesc perfect cu o cană de lapte cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu