Ingrediente:
5 ouă
2 căni făină (eu am folosit ca măsură o cană obişnuită de lapte)
10 linguri lapte cald
2 căni zahăr
4 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 căni de vişine curăţate de sâmburi
Cum se prepară:
Se freacă gălbenuşurile cu o cană de zahăr şi cu uleiul şi pe rând câte o lingură de lapte cald. Se pune făina, amestecată cu praful de copt, în ploaie şi se omogenizează bine. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă cu o cană de zahăr şi un varf de cuţit de sare fină.
Se pot adăuga diverse arome, după preferinţă. Eu am adăugat o jumătate de sticluţă de esenţă de vanilie.
Compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară (eu am folosit una de 30x20 cm) tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se aşează vişinele.
Se dă la cuptor, la foc potrivit.
Pentru a vedea dacă este coaptă se încearcă cu scobitoarea.
Când este gata se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, apoi se taie pătrăţele.
Eu am presărat deasupra zahăr pudră.