Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

miercuri, 16 noiembrie 2011

Cum scoţi diverse pete de pe haine


Iată cum să scăpaţi de pete fără a folosi soluţii speciale din comerţ

Petele de ceară: cu un cuţit sau un cutter se curăţă excesul se ceară. Sub material şi deasupra lui (peste pată) se pune câte o bucată de şerveţel (hartie, ziar) şi apoi se trece peste cu fierul de călcat încins (fără aburi). Se mută şerveţelul de deasupra şi se repetă operaţiunea până când pata dispare.

Petele de pastă de pix: se pulverizează fixativ peste pată şi apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă operaţiunea de câteva ori. Când veţi pune fixativul pata se va întinde mai mult dar nu vă speriaţi se va spăla cu apă.

Petele de vin roşu: se toarnă peste pată puţin vin alb (ţuică, vodcă sau orice alt alcool incolor). Se pune apoi haina sau faţa de masă în apă caldă cu detergent timp de 30 de minute. Apoi se spală normal.

Petele de sânge: spălaţi cu apă rece. Valabil doar pentru petele proaspete.

Petele de iarbă: toarnă pe pată o soluţie făcută din zeamă de lămâie şi apă. Laşi soluţia să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi speli normal. Mai poţi folosi şi alcool incolor (vodcă, ţuică, alcool etilic).

Petele de ulei/grăsime: cel mai bine eu scot aceste pete cu detergent de vase, în special Fairy. Se pune puţin detergent pe pată, se freacă puţin şi apoi se clăteşte cu apă. Se repetă operaţiunea dacă este nevoie. Se mai poate folosi un amestec făcut din câteva picături de apă şi bicarbonat. Pasta rezultată se pune peste pată şi se lasă 30 de minute. Apoi se spală normal.

Petele de ruj: înmuiaţi un serveţel de hârtie în alcool şi ştergeţi uşor pata (nu frecaţi pentru că se va întinde şi mai mult). Apoi spălaţi normal. Dacă pata nu iese, încercaţi cu fixativ (acelaşi procedeu ca la petele de pastă de pix).

Petele de cafea: se lasa materialul la înmuiat timp de o oră în apă cu multă sare.

Guma de mestecat: pune peste bucata de gumă o punguţă cu câteva cuburi de gheaţă. Când guma devine tare şi sfărâmicioasă o poţi răzui cu un cuţit, având grijă să nu deteriorezi materialul.


Toate aceste metode dau rezultate dacă se acţionează rapid, când pata este încă proaspătă. Astfel aveţi din start două avantaje: ştiţi de la ce provine iar lichidul/substanţa nu s-a fixat încă în fibră.


Sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu