Sfaturi, recomandări, experienţe, mic bazar sau... ce se mai întâmplă prin viaţa mea...
Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.
La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.
La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.
Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.
Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".
La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.
La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.
Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.
Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".
joi, 29 decembrie 2011
Tort "Diplomat"
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 3 ouă
- 300 g zahăr
- 1 l frişcă lichidă
- 30 g gelatină (trei pliculeţe)
- 1 pachet pişcoturi
- 4 plicuri zahăr vanilinat
- fructe proaspete sau din compot
Mod de prepare:
Gelatina se pune la înmuiat cu 100 ml apă rece timp de 10 minute. Între timp într-o crăticioară se amestecă laptele, ouăle şi zahărul. Se pun la fiert şi se amestecă până se topeşte zahărul şi compoziţia se îngroaşă puţin.
Se ia de pe foc şi se adaugă zahărul vanilinat şi gelatina şi se amestecă bine.
Frişca lichidă se bate foarte bine. Frişca bătută se opreşte pentru ornat iar peste restul se toarnă compoziţia cu gelatină şi se omogenizează cu o lingură de lemn.
Într-o formă mare de tort (eu am folosit tavi de cozonac- 2 mari si una mică), tapetată cu folie alimentară, se pune un strat subţire din compoziţie. Apoi se pun pişcoturi înmuiate în zeamă de compot. Apoi se pune un strat subţire din compoziţie, apoi fructe tăiate cubuleţe, iar compoziţia de frişcă, apoi pişcoturi şi se alternează straturile până se termină frişca.
Se dă la frigider până a doua zi.
Se răstoarnă pe un platou, se îndepărtează folia alimentară şi se ornează cu frişcă şi fructe.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu