Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

miercuri, 21 decembrie 2011

Salată de sfeclă roșie

Ingrediente pentru o porție:
- O sfeclă roșie mică
- sare
- ulei de măsline
- oțet balsamic (puteți pune și oțet normal)

Se curăță sfecla de coajă și apoi se dă pe răzătoarea mare.
Se adaugă puțin ulei, oțet și sare după gust.
Se poate servi simplă, mai ales dacă țineți cură de slăbire, dar poate fi servită și ca garnitură la fripturi.
Știu că nu arată prea apetisant dar este foarte gustoasă și sănătoasă.
Nu vă speriați când o să vedeți că vi s-au pătat mâinile de la zeama de sfeclă... se curăță ușor cu săpun și apă caldă.

Câteva informații despre sfecla roșie:
Sfecla roșie este de ajutor în nenumărate probleme de sănătate, inclusiv în chestiunea detoxifierii ficatului. Sfecla roșie conține foarte multe substanțe ce protejează ficatul.
Despre sfeclă mai putem spune că își păstrează proprietățile indiferent de modul de gătire.
Ea stimulează sistemul imunitar îmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor, deoarece încurajează producție de globule roșii noi. Respirația îmbunătățită a celulelor la menținerea condiției optime a inimii, mușchilor și nervilor.
Sfecla roșie se folosește în tratarea cancerului (în special a leucemiei), a problemelor de piele, infecțiilor cronice, bolile intestinului inflamat, bolilor de ficat și în prevenirea și tratamentul bolilor de inimă și artritei reumatoide.

Sfecla roșie este foarte bună în curele de slăbire. Chiar dacă este dulce, ea are puține calorii- o cană (adică 170g) conține numai 75 calorii.

Sfecla roșie conține în primul rând potasiu și acid folic (vitamina B9), cu ajutor în reglarea tensiunii arteriale și protecție cardiacă. Acidul folic este foarte util și necesar și în alimentația gravidelor scăzând semnificativ riscul aparițiilor malformațiilor congenitale

Este contraindicată pentru diabetici, întrucât păstrează un conținut mare de zahăr, care se absoarbe foarte repede în organism.

Sursa o găsiți aici.
Sursa foto

3 comentarii:

  1. o salata delicioasa si foarte frumoasa!
    pupici si sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama face tot asa o salata dintr-aceasta de sfecla rosie, dar pe care o conserva si in borcane. Este foarte buna :D Si citind articolul tau vad si cate calitati are sfecla :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Emily mulțumesc pentru urare, la fel să ai și tu sărbătorile fericite și pline de lumină.

    Oana, într-adevăr este o modalitate de a prepara sfecla roșie și are cam același gust cu salata proaspătă pe care am recomandat-o eu. Dar cum sfecla se găsește cam tot timpul anului și nu este nici scumpă eu prefer să-mi pregătesc salata pe loc.

    RăspundețiȘtergere