Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

luni, 13 februarie 2012

Ceaiuri benefice pentru organismul nostru (partea II)

Dacă data trecută v-am vorbit despre ceaiul verde astăzi am să aduc în discuţie ceaiul roşu.

Acesta este obţinut din planta minune cultivată în Africa de Sud, numită Rooibos, bogată în polifenoli şi flavonoide, care ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi.
Planta rooibos este des folosită în Africa pentru prepararea ceaiului care poate fi băut cu lapte şi zahăr. Această plantă creşte doar în regiunile Cederberg şi Western Cape.
Varianta pentru copii este un supliment nutriţional antialergenic care poate fi administrat încă de la naştere. Este foarte bun împotriva colicilor abdominali, insomniei, alergiilor alimentare, crampelor stomacale şi eczemelor. Şi nici nu trebuie îndulcit suplimentar pentru ca are un gust natural plăcut. Pentru o siguranţă mai mare acesta este deja pasteurizat şi sterilizat.
Ceaiul rooibos este soluţia folosită de trei decenii încoace în Africa de Sud, cu încredere de către mămicile şi copiii lor, iar mai recent de toate mamele din lume.
Puteţi trata cu el febra mare. Ceaiul calmează şi induce un somn liniştit atât copiilor, cât şi mamelor. Este perfect contra durerilor de cap sau stărilor de nervozitate.
Cercetătorii au descoperit că ceaiul rooibos are proprietăţi antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne îmbătrânirea prematură, are puţin tanin, este bogat în minerale şi este anticancerigen. Mineralele conţinute sunt cupru, fier şi potasiu, calciu, fluor, zinc, mangan şi magneziu. Cercetătorii japonezi au numit acest produs, ceaiul vieţii lungi.
În 1968 medicul Annique Theron a descoperit că ceaiul rooibos are şi efecte în folosirea lui externă. Acesta calmează şi vindecă pielea iritată. S-a lansat şi o linie de produse pentru îngrjirea pielii pe baza plantei rooibos.
Sursa AICI.
Poate nu ştiaţi dar ceaiul rooibos are de 50 de ori mai mult antioxidant decât ceaiul verde.
Ceaiul roşu nu conţine cofeină, însă în mai multe cafenele din Africa de Sud se poate consuma rooibos espresso sau cappuccino roşu, care sunt asemănătoare la gust cu espresso sau cappuccino obişnuit, numai că nu are cofeină.
Ceaiul Rooibos poate fi preparat atât din plante uscate, cât şi din plante verzi, deoarece proprietăţile şi gustul se menţin.

Beneficiile ceaiului roşu:

· fortifică sistemul imunitar şi micşorează riscurile de atacuri vasculare cerebrale ori bolile cerebrale;
· inhibă dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucală, bacterii asociate şi cu formarea plăcii. Acesta este o excelentă sursa de fluoride;
· nu conţine coloranţi, aditivi sau conservanţi. Acesta este pur, natural şi fără cofeină;
· menţine o pielea frumoasă şi strălucitoare;
· o ceaşcă de ceai înainte de culcare, oferă un somn liniştitor;
· îndepărtează greaţa, constipaţia şi arsurile de stomac;
· e un bun aliat al dietelor, pentru ca e destul de dulce, încât să îl poţi bea fără zahăr. De asemenea te ajută să accelerezi metabolismul, prin eficientizarea activităţii ficatului;
· ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi;
· tratează insomniile, durerile de cap, stările anxioase;
· elimină stresul;
· reglează tensiunea;
· are acţiune antibacteriană şi scade riscul infecţiilor;
· tratează balonarea;
· previne cancerul;
· scade riscul de atac cardiac;
· scade fragilitatea capilară.

Mai multe informaţii găsiţi aici.


Sursa foto 1
Sursa foto 2
Sursa foto 3
Sursa foto 4: Google images

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu