Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

luni, 6 februarie 2012

Ceaiuri benefice pentru organismul nostru (partea I)

Aşa cum bine ştiţi există numeroase ceaiuri benefice pentru organismul nostru şi pe care este bine să le consumăm.
Mă voi opri astăzi asupra unui ceai de care toată lumea a auzit dar pe care multe persoane nu îl consumădin diverse motive: ba că nu are un gust bun, ba că miroase ciudat, alţii consideră că are efect laxativ. Este vorba de ceaiul verde.
Sursa foto

Mie personal îmi place acest ceai, îl consum în fiecare zi şi nu consider ca are un gust sau miros urât, iar de efectul laxativ nici nu se pune problema. Este adevărat că ajută în procesul de slăbire dar până la a avea efect laxativ este cale lungă.
Şi oricum dacă sunt persoane cărora chiar nu le place gustul sau mirosul lui există rezolvare şi pentru această problemă : se poate combina cu lămâie sau orice alt ceai parfumat.

Important este că acest ceai este foarte sănătos iar efectele lui benefice sunt cunoscute în întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri.

Prima certificare a efectelor benefice ale ceaiului verde datează din anul 1211, când călugărul Eisai a elogiat ceaiul verde în cartea “Menţinerea sănătăţii prin ceai”.

Ceaiul prelungeşte viaţa şi menţine sănătatea celui care îl consumă. Cea mai importantă descoperire este că ceaiul verde opreşte dezvoltarea celulelor nedorite în organism.

Din cele două tipuri de colesterol, ceaiul verde se ocupă de cel nociv. Băutorii de ceai verde au nivelul de colesterol nociv redus la jumătate, faţă de cei care nu beau ceai dar au o alimentaţie asemănătoare.

Ca şi în cazul colesterolului, oxigenul are şi el o latură negativă: oxigenul activ este problematic, pentru că se poate combina cu orice substanţă din corp pe care o oxidează şi îi distruge membranele celulare şi ADN-ul. Pe lângă acestea, oxidează şi lipidele. Toate duc la boli grave, ajungându-se chiar la cancer.
Ceaiul verde conţine substanţe active care sunt antioxidanţi puternici, ducând la diminuarea efectelor negative ale oxigenului activ.

Sursa foto

Studiile asupra mortalităţii datorate cancerului în rândul populaţiei japoneze, indică faptul că rata deceselor este foarte scăzută. Cea mai scăzută rată de mortalitate datorată cancerului se înregistrează în locurile unde recolta principală este de ceai verde. Locuitorii acestor zone consumă ceai verde în cantităţi mari, zilnic.

Afecţiune cu un mare impact asupra sistemului vascular, hipertensiunea arterială este ţinută sub control de ceaiul verde.
Angiotensin II este un compus chimic ce se numără printre cauzele hipertensiunii arteriale.
Ceaiul verde suprimă producerea compusului angiotensin II, consumul regulat de ceai verde ducând la scăderea considerabilă a hipertensiunii.

Datorita compuşilor săi, ceaiul verde are un efect puternic asupra virusului gripal, eliminându-l din corp. Ceaiul verde băut regulat îmbunătăţeşte starea bolnavilor de HIV.

Sursa foto

Un bun înlocuitor al cafelei, ceaiul verde conţine cafeină, substanţă care, în cantităţi rezonabile, stimulează fiecare organ din corp, având efect asupra sistemului nervos, inimii şi ficatului.
Eşti obosită? O ceaşcă de ceai verde îţi limpezeşte mintea dimineaţa sau după o noapte nedormită. Prin conţinutul său echilibrat de cafeină, ceaiul verde stimulează sistemul muscular. Prin urmare, o ceaşcă de ceai verde în timpul zilei este binevenită.

Sursa foto

Este bine să se bea cel puţin o ceaşcă de ceai la fiecare masă. Se prepară ca infuzie, calculând câte o linguriţă pentru fiecare persoană, plus încă una separat. Apa fierbinte se toarnă peste ceai şi se acoperă pentru 5-7 minute. Se pot bea 5, până la 10 ceşti pe zi. Alege frunzele de ceai întregi sau mărunţite; sunt mai bune decât varianta la plic.

Bine de ştiut!
Este de preferat să nu bei ceai verde cu doua ore înainte de culcare.
Nu se recomandă consumul în timpul sarcinii şi alăptării.
Se poate consuma în toate situaţiile care presupun un stres prelungit.
Nu uita de regulile unei alimentaţii echilibrate şi consumă cât mai multe legume şi fructe pe zi. Singur, ceaiul verde, nu poate preveni toate posibilele maladii.

Sursa o găsiţi AICI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu