Pe blogul meu veţi întâlni şi postări care cuprind produse de vânzare. Dacă vă place ceva mă puteţi contacta pe adresa de mail cadourihandmade@yahoo.com.

La preţul produselor se adaugă taxele de ambalare şi expediere prin Poşta Română în valoare de 10 lei.

La comenzi de peste 70 lei transportul prin Posta Română este gratuit.

Produsele "HANDMADE" sunt realizate de mine.

Lista completă a produselor o veţi găsi în bara din dreapta, la rubrica "Subiecte" categoria "Bazar".

miercuri, 4 iulie 2012

Tartă cu ciuperci


Ingrediente:

Pentru blat:
280 g făină
100 g unt
1 ou

Pentru umplutură:
10 ciuperci mari
1 ardei gras
1 ceapă mare
100 g şuncă Praga feliată
2 ouă
150 g caşcaval dat pe răzătoare
100 g smântână grasă
câteva măsline tăiate felii
sare şi piper după gust


Într-un castron mai mare se pune untul, la temperatura camerei, tăiat cubuleţe, oul şi un vărf de cuţit de sare. Se amestecă bine apoi se adaugă treptat făina şi se frământă un aluat potrivit, care nu se lipeşte de mâini. Apoi se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se dă la frigider timp de o oră.

Se încinge cuptorul la 200 grade C şi între timp se pregăteşte umplutura.
Într-o tigaie (eu am folosit un wok), cu puţin ulei de măsline, se căleşte ceapa tăiată rondele subţiri. Se adaugă apoi ardeiul tăiat bastonaşe şi se căleşte împreună cu ceapa. Se răstoarnă apoi legumele într-un vas.

Ciupercile se spală şi se curăţă, apoi se taie felii subţiri. Se călesc şi ele cu puţin ulei de măsline până se înmoaie bine. Se răstoarnă peste amestecul de ceapă şi ardei.

Şunca Praga se taie patrăţele mici (cam de 1X1 cm)şi se prăjeşte şi ea, iar apoi se pune peste amestecul de legume.

Smântâna se amestecă cu ouăle şi caşcavalul ras. Această compoziţie se pune peste legume, se adaugă măslinele, sare şi piper şi se amestecă bine.

Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde o foaie de 3-5 mm grosime care se aşează într-o formă de tartă ( de 23 cm) tapetată cu unt şi făină. Se aranjează aluatul pe marginea tăvii şi se bagă apoi la cuptor timp de 10 minute.

Se scoate tava, se adaugă umplutura cu ciuperci şi se bagă din nou la cuptor timp de cca 30 minute. Puteti face testul scobitorii exact ca la prajituri pentru a vă da seama când este gata.

Se poate servi caldă sau rece... după cum doriţi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu